Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ştiri

 • Blaj: Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, pentru anul universitar 2019/2020

  Au început înscrierile pentru admiterea în anul universitar 2019/2020 la Facultatea de Teologie Greco-Catolică - Departamentul Blaj din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca. Prima sesiune de admitere se desfășoară în perioada 10-26 iulie 2019, iar a doua sesiune de admitere va avea loc în perioada 10-15 septembrie 2019. Formele de învățământ propuse de Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj sunt: învăţământ de zi, nivel licenţă, cu durata studiilor de 4 ani și nivel master, cu durata studiilor de 2 ani. Admiterea va consta din depunerea dosarelor de înscriere la secretariat și un colocviu, în vederea ocupării locurilor bugetate sau cu taxă. Pentru înscrieri și mai multe detalii, cei interesați sunt invitați la sediul Facultăţii de Teologie din Blaj, str. Piaţa 1848, nr. 1, telefoane: 0258-710.440 și 0745-915.934.
 • Miercuri, 17 iulie: plimbare cu bicicletele în jurul Blajului

  Asociația Running&Cycling Club Blaj organizează miercuri, 17 iulie 2019, începând cu ora 19:00, o plimbare cu bicicletele în jurul Blajului. Traseul, unul ușor, va fi exclusiv pe șosea și se va desfășura pe ruta Blaj - Cergăul Mare și retur. Locul de întâlnire și de plecare este Câmpia Libertății. Sunt invitați toți blăjenii iubitori de plimbările cu bicicleta, iar minorii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult (părinte sau tutore).
 • Blajul continuă modernizarea administrației publice - Comunicat de presă

  Municipiul Blaj, în calitate de beneficiar, implementează, pe o perioadă de 26 de luni, începând cu 08.02.2019, proiectul „Municipiul Blaj - administrație eficientă”, etapa a II-a, cod MySmis 126520. Obiectivul general/scopul proiectului este simplificarea procedurilor administrative, reducerea birocrației și creșterea calității serviciilor oferite pentru cetățeni de către administrația publică locală a Municipiului Blaj. Valoarea totală a proiectului este de 2.624.758, 31 lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 2.231.044,55 lei.
 • 66 de ani de la moartea Fericitului Ioan Suciu

  Astăzi, 27 iunie 2019, se împlinesc 66 de ani de la moartea Fericitului Episcop Ioan Suciu. Este pentru prima dată când îl comemorăm pe „Episcopul tinerilor” după beatificarea sa și recunoașterea oficială a martiriului Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, oficiată de Sanctitatea Sa Papa Francisc, la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj. Născut la Blaj, la 3 decembrie 1907, Episcopul Ioan Suciu a murit la 27 iunie 1953, în închisoarea din Sighet. A fost înhumat în „Cimitirul Săracilor” de la Sighet, iar mormântul său a rămas necunoscut.
 • Scrisoare de mulțumire a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian adresată celor care au contribuit la buna organizare și desfășurare a vizitei Papei Francisc la Blaj

  Preafericitului Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a dat publicității o scrisoare de mulțumire adresată tuturor persoanelor și instituțiilor care au contribuit la buna organizare și desfășurare a vizitei Apostolice a Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj. „Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru succesul vizitei apostolice a Papei Francisc, dar totodată ne îndreptăm gândurile pline de recunoștință spre toate persoanele și instituțiile care au fost implicate în organizarea și în desfășurarea evenimentului: autorități de stat centrale și locale, parteneri din țară și din străinătate, voluntari, ierarhi, preoți, pelerini și jurnaliști acreditați”, spune Cardinalul Lucian Mureșan, care consideră că „vizita Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj, în data de 2 iunie 2019, este un eveniment istoric fără precedent în viața Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, care ne-a împlinit speranțele și ne-a insuflat o mai mare dorință de a fi mărturisitori ai Preasfintei Treimi în spiritul credinței, al libertății și al milostivirii.”
 • Blaj: stadionul din Parcul „Avram Iancu” va fi modernizat

  Primăria Blaj a depus luni, 1 iulie 2019, la Compania Națională de Investiții (CNI), două proiecte ce vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza orașului nostru, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Cel mai important dintre acestea are în vedere reabilitarea bazei sportive din Parcul „Avram Iancu”, în cadrul căreia se vor construi și amenaja, pe o suprafață totală de 13.200 mp: un teren sintetic de fotbal, dotat cu instalație de nocturnă, la dimensiunile omologate de UEFA și FRF (105m x 68m), un teren sintetic mic (20m x 40m), de asemenea echipat cu instalație de nocturnă, vestiare, tribune și locuri de parcare. Primăria Blaj va reabilita tribunele și pista de atletism de la stadionul din Parcul „Avram Iancu”, astfel încât acesta să poată găzdui competiții sportive de nivel național și internațional.
 • Blăjenii Tudor Balu și Cristian Balău, vicecampionii Romaniei la volei de plajă, categoria speranțe

  Echipa A.C.S. Atomic Blaj, formată din Tudor Balu si Cristian Bălău, coordonată de profesorul Dan Balu, a obținut locul II la Campionatul Național volei pe plajă, categoria Speranțe, competiție găzduită de Complexul Studențesc Tei din București, în perioada 25-30 iunie 2019. Cei doi voleibaliști blăjeni au realizat, prin acest titlu de vicecampioni ai României, prima mare performanță a unei echipe din Alba la volei pe plajă.
 • Blaj: Nicoară Ilinca Silvana (Colegiul Național ”I.M. Clain”), media 10 la Evaluarea Națională

  O absolventă de clasa a VIII-a din Blaj a reușit să obțină notă maximă la examenul de Evaluare Națională din acest an. Este vorba de Nicoară Ilinca Silvana, de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, care a obținut nota 10 atât la proba scrisă la limba română, cât și la cea de matematică. Tot la Blaj, Ștef Andreea Iulia, de la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” a obținut media 9.95, cu notele 9.90 la română și 10.00 la matematică, în timp ce Prainer Tania Maria, tot de la Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” Blaj a încheiat examenul de evaluare națională cu media 9.82, după ce a fost notată cu 9.75 la română și 9.90 la matematică.
 • Papa Francisc: „doresc să reafirm mulțumirea mea profundă pentru primirea cordială și pentru atenția cu care ați pregătit Vizita la Blaj”

  Papa Francisc i-a trimis Cardinalului Lucian Mureșan un mesaj de mulțumire pentru primirea cordială și pentru atenția cu care a fost pregătită vizita la Blaj și în țară a Sanctității Sale.
 • Interviurile Radio Blaj - prof. univ. dr. Ion Buzași (15 iunie 2019)

  Radio Blaj a difuzat sâmbătă, 15 iunie, un nou interviu eveniment cu prof. univ. dr. Ion Buzași. Temele abordate la această nouă întâlnire cu reputatul profesor blăjean au fost: prezentarea volumului „Geniul Greco-Catolic Românesc”, autori Cristian Bădiliță și Laura Stanciu, apărut recent la editura Vremea și comemorarea a 130 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu. Interviu poate fi ascultat în linkul de mai jos.
 • În cifre, ceremoniile oficiate de Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertății

  ARTmania Evens mulțumește Mitropoliei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, instituțiilor și partenerilor pentru buna colaborare avută în organizarea ceremoniilor oficiate de Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertății din Blaj. „Acest eveniment de uriașă amploare a fost un exemplu excelent de colaborare între sectorul privat și autoritățile statului, toate părțile implicate făcând totul pentru organizarea lucrurilor la cele mai înalte standarde. Toate aspectele, de la cele esențiale la cele de detaliu, au condus împreună la reușita unui eveniment cu adevărat istoric, o vizită de o deosebită însemnătate la nivel religios și chiar la nivel național”, afirmă Codruta Vulcu, Director al ARTmania Events și directorul proiectului.
 • Blaj: A fost semnat Proiectul privind Creșa de pe strada Eroilor

  Astăzi, la Alba Iulia, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și directorul general al Agenției de Dezvoltare Centru Alba, Simion Crețu, au semnat contractul pentru proiectul Extindere, reabilitare și dotare Creșă, ce va funcționa în locul fostei grădinițe de pe strada Eroilor. Valoarea totală a investiției este de 2.794.503,14 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 25 luni, respectiv mai 2019 – 31 mai 2021. La finalul lucrărilor, Blajul va avea una dintre cele mai moderne creșe din țară, afirmă primarul Gheorghe Valentin Rotar.
 • Blaj aLive 2019 a a adus, pe Câmpia Libertății, 12.000 de iubitori de distracție, natură și de libertate

  În weekend-ul Blaj aLive, 12.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate și-au dat întâlnire pe Câmpia Libertății cu unii dintre cei mai îndrăgiți artiști de la noi, la cea de-a șaptea ediție a festivalului Blaj aLive. Pe durata maratonului artistic, pe Freedom Stage (scena mare), The Motans, Irina Rimes, Mihail, Gramofone, Marú și Blue Velvet au oferit show-uri pline de energie. La Blaj aLive 2019, cei sosiți pe Câmpia Libertății au reciclat selectiv prin intermediul punctelor de colectare a deșeurilor de ambalaj special amenajate în perimetrul festivalului pentru a-și arăta responsabilitatea față de mediul înconjurător, au anunșat organizatorii într-un comunicat de presă.
 • Proiect „Copilăria în cuvinte și imagini” implementat în Cisnădie (Sibiu)

  Asociația Culturală In Ars Veritas, condusă de blăjeanca Daria Bârsan, în parteneriat cu SOS Satul Copiilor Cisnădie, implementează proiectul cultural „Copilăria în cuvinte și imagini”, care se va desfășura în perioada 10.06.2019 – 15.07.2019 și este finanțat prin programul Start ONG. Proiectul constă în organizarea unei expoziții de fotografie care reprezintă copii din diferite medii sociale, surprinși in ipostaze inedite de joacă sau petrecere a timpului liber. Lucrările vor fi expuse într-un spațiu special amenajat la sediul SOS Satul Copiilor din Cisnădie, care găzduiește un număr de 45 de copii și tineri, cuprinși între 8 și 19 ani.